Krofne

Krofne

By June 19, 2013

Ingredients

Instructions

Razmutiti kvasac u malo toplog mleka i dodati 1 kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U brašno dodati jaje, žumance, ostatak šećera i kvasac. Izmešati i dodati ulje, otopljeni margarin i rendanu limunovu koru. Ostaviti testo da naraste. Naraslo testo razviti na 1,5 cm debljine i vaditi krugove modlom ili čašom. Ostaviti 15 minuta sa jedne i 15 minuta sa druge strane da narastu. Potom, krofne spuštati u vrelo ulje i pržiti sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju.Vrlo brzo budu gotove.

Krofne

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Krofne

  1. twamp

    Ovo zvuci kao jako dobar recept, ali se bojim da ga isprobam jer redovno kad nesto przim [ustipci, mekike], testo se napije previse ulja a iznutra ponekad bude i zivo! Na koji nacin proceniti kada je ulje dovoljno toplo za przenje? Hvala, divan blog 🙂

    • Dragana Živanović

      Kao prvo, hvala Vama na ukazanom poverenju. Sto se tice ulja, bude dovoljno zagrejano onda kada vidite da se svo ulje skuplja ka unutrašnjosti ili ka sredini, tada je spremno. A opet voditi računa da se ne pregreje previše. Ako počne da se dimi, znači da se pregrejalo, samo ga skloniti sa strane i ostaviti malo da se prohladi. Što se tiče testa, krofnice budu jako brzo gotove, čak se i same okrenu tokom prženja a iznutra budu šupljikave. Iskreno se nadam da sam bar malo pomogla. Pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *